Κακοκαιρία: Χιόνια στην Πάρνηθα – Ποιες περιοχές “ντύθηκαν” στα λευκά

Κακοκαιρία: Χιόνια στην Πάρνηθα – Ποιες περιοχές “ντύθηκαν” στα λευκά
Χιόνια στο Μέτσοβο Eurokinissi

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια σημειώθηκαν την Μεγάλη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες.

Εντυπωσιακή είναι η μεταστροφή του καιρού σε πολλές περιοχές, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις, να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα την Μεγάλη Δευτέρα.

Μάλιστα, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε στην Πάρνηθα, στο ύψος του ορειβατικού καταφυγίου Μπάφι, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους δύο βαθμούς.

Στα λευκά ντύθηκαν και το Περτούλι Τρικάλων, η Βίλα Φιλοκώστα, η Μηλιά Μετσόβου αλλά και τα Τρίκαλα Κορινθίας, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στους κατοίκους, που αποτύπωσαν τις χιονοπτώσεις.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Με βροχερό καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο, αλλά μετά την Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση στις περισσότερες περιοχές και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 19-04-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-04-2022

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21-04-2022

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-04-2022

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα δυτικά και νότια έως 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα