Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια, χιονόνερο και τσουχτερό κρύο – Σημαντική επιδείνωση από Δευτέρα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια, χιονόνερο και τσουχτερό κρύο – Σημαντική επιδείνωση από Δευτέρα
Χιόνια στη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα eurokinissi

Χιονόνερο, χιόνια και τσουχτερό κρύο στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια στα ανατολικά και νότια που για λίγο το απόγευμα θα εξασθενήσουν
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται σημαντικές χιονποτώσεις από Θεσσαλία – Σποράδες και νοτιότερα.

Σήμερα Κυριακή στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε λίγα φαινόμενα Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ εκ νέου θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Στις 23/1/2004 είχαμε ολικό παγετό στα Ιωάννινα. Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις σε Θράκη και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Κεντρικής Ελλάδας. Χιονοθύελλα έπληξε τα Ιωάννινα με ΒΑ ανέμους και θερμοκρασία υπό του μηδενός. — Το 2009 είχαμε ισχυρές βροχές στη Δυτική Μακεδονία

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα