Κακοκαιρία Ελπίδα: Εξασθενεί τις επόμενες ώρες – Έρχονται δύο νέες διαταραχές

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εξασθενεί τις επόμενες ώρες – Έρχονται δύο νέες διαταραχές
Χιόνια στην Αθήνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Βελτιώνεται ο καιρός το επόμενο τριήμερο, ενώ δύο νέες διαταραχές θα μας απασχολήσουν από το Σαββατοκύριακο και μετά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα το επόμενο τριήμερο, αλλά το Σαββατοκύριακο ο καιρός ξαναχαλάει

• Η θερμοκρασία θα αρχίζει να επανέρχεται σε κανονικές τιμές από την Παρασκευή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Ο εβδομαδιαίος υετός

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εξασθενεί τις επόμενες ώρες

Σήμερα Τετάρτη στη κεντρική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 με -15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τη νοτιοδυτική χώρα. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-01-2022

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά ανατολικό Αιγαίο, βαθμιαία στα δυτικά και το βράδυ στα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, τις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην Ήπειρο τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα νότια 6 και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-01-2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις στα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Γρήγορα από τα βόρεια οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγες βροχές στις παράκτιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό έως την Παρασκευή αλλά το Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει και θα έχουμε πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά το Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει και θα έχουμε βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα