Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά
Χιόνια στην Ελλάδα (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βόρειοι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο και το τριήμερο Δευτέρας Τετάρτης με χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο Δευτέρα και Τρίτη

Σήμερα Παρασκευή αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.


ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-01-2022

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή
χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και μετά το μεσημέρι βαθμιαία ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-01-2022

Στα δυτικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά, οι οποίες στην Εύβοια και το Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Τη νύχτα στα βόρεια οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-01-2022 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 25-01-2022

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη σχεδόν τη χώρα, με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν και κατά τόπους θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας ολικός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία στους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγα χιόνια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version