Κακοκαιρία Ελπίδα: Βαθμιαία επιδείνωση με βροχές και χιονοπτώσεις την Παρασκευή

Κακοκαιρία Ελπίδα: Βαθμιαία επιδείνωση με βροχές και χιονοπτώσεις την Παρασκευή
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία ένταση φαινομένων. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά τοπικές βροχές και βαθμιαία ένταση βροχοπτώσεων και από τα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο
  • Η θερμοκρασία, αν και θα ανέβει λίγο από τα βόρεια βαθμιαία θα σημειώσει πτώση
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Την Παρασκευή αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Στις 21/1/1929 είχαμε κακοκαιρία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Αποκλεισμένη ήταν από τα χιόνια η Δυτική Μακεδονία. Πλημμύρες στον Έβρο. Το 1969 κακοκαιρία επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και προβλήματα από τους ισχυρούς βοριάδες στην Ανατολική χώρα, ιδιαίτερα στη Τήνο και τη Βόρεια Κρήτη.

Το 2004 είχαμε πυκνή ομίχλη στη Θεσ/νίκη, χιονοπτώσεις σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Το 2008 παρατηρήθηκε Funnel cloud στο Ηράκλειο. Το 2013 από χαλαζοπτώσεις προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Άρτα και Αττική. Το 2015 είχαμε μεγάλου μεγέθους χαλάζι στον νομό Ηλείας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα