Κακοκαιρία Ελπίδα: Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά με παγωνιά

Κακοκαιρία Ελπίδα: Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά με παγωνιά
Βελτιώνεται ο καιρός ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Εξασθενεί η κακοκαιρία Ελπίδα. Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, αν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπική συννεφιά στα νότια

• Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 στα νοτιοανατολικά με εξασθένηση

Εβδομαδιαία προοπτική

Ηρεμεί το επόμενο τριήμερο ο καιρός , ενώ δύο νέες διαταραχές θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες. Η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η επόμενη από την ερχόμενη Τρίτη.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Ίσως λίγες βροχές κατά κανόνα ασθενείς σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…

Σαν σήμερα στις 27/1/1954 είχαμε -25°C στη Χρυσούπολη Καβάλας. —Το 1963 σημειώθηκε -27,8°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα, -23°C στις Σέρρες. — Το 1968 το χιόνι στα Ιωάννινα έφτανε το μισό μέτρο. — Το 2015 δημιουργήθηκαν υδροσίφωνες σε Κατάκολο και Κινέτα Αττικής. Μεγάλο στρώμα από χαλάζι στο Καταστάρι Ζακύνθο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα