Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει
Χιόνια στις Αφίδνες EUROKINISSI

Μέχρι την Κυριακή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Φίλιππος. Την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί και θα ανέβει η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, ενώ θα συνεχίσει να μας συντροφεύει τις επόμενες ημέρες. Για την Παρασκευή από την περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πρόσκαιρη έξαρση των χιονοπτώσεων το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα έχουμε ύφεση της κακοκαιρίας και εξασθένηση των φαινομένων.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα έχουμε ισχυρό παγετό στα βόρεια μέχρι τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια και κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς , στα δυτικά τους 9 και στο Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολικήΠελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-03-2022

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα το Σάββατο προβλέπονται χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια με βελτίωση από την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα