Κακοκαιρία “Μίνωας”: Βροχοπτώσεις και χαλάζι μέχρι τη Δευτέρα

Κακοκαιρία “Μίνωας”: Βροχοπτώσεις και χαλάζι μέχρι τη Δευτέρα
Μπόρα στην Αθήνα Eurokinissi

Το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας για το επόμενο τριήμερο ξεκίνησε την Πέμπτη από τα δυτικά - Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ο “Μίνωας” θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 14/06 όποτε θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και την Εύβοια, και προς το βράδυ και στην Κρήτη.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών θα είναι βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία έκανε ήδη άλλωστε το πρώτο πέρασμά της από τη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα πιο έντονα στις ηπειρωτικές περιοχές. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται επίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά στις περιοχές εκδήλωσης των καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Η θερμοκρασία θα πέσει έως και το Σάββατο, αλλά στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αλεξανδρούπολη, *Βέροια, *Δράμα, *Έδεσσα, *Καβάλα, *Καστοριά, *Κατερίνη, *Κιλκίς, *Κοζάνη, *Κομοτηνή, *Νάουσα, *Ξάνθη, *Ορεστιάδα, *Σέρρες, *Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Προσωρινή ύφεση τη νύχτα.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος, *Ηγουμενίτσα, *Ιωάννινα, *Καλαμάτα, *Κέρκυρα, *Κεφαλλονιά, *Λευκάδα, *Μεσολόγγι, *Ναύπακτος, *Πάτρα, *Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Σποράδες και Εύβοια.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν από το μεσημέρι να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 31 βαθμούς κελσίου.

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

*Ικαρία, *Κως, *Λήμνος, *Μυτιλήνη, *Ρόδος, *Σαμοθράκη, *Σάμος, *Χίος

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 16-06-2018

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5

Μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα