Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο
Κακοκαιρία Μπάλος INTIME NEWS

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η κακοκαιρία «Μπάλος» θα αρχίσει να υποχωρεί από το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-10-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-10-2021

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-10-2021

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 19-10-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά την Τρίτη.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα