Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Παγετός, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες το επόμενο τριήμερο

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Παγετός, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες το επόμενο τριήμερο
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα (MIXAΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα προχώρησε η ΕΜΥ. Νέες προβλέψεις για πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία (ΕΜΥ) την Παρασκευή (3/2) επικαιροποιήθηκε, σήμερα Κυριακή (5/2) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της ΕΜΥ, οι ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας και προκαλούν την κακοκαιρία με το όνομα Μπάρμπαρα (Barbara).

Το επόμενο τριήμερο αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας καθώς και θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

ΕΜΥ

Οι χιονοπτώσεις σήμερα Κυριακή (5/2) θα σημειωθούν:

  1. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.
  2. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (ιδιαίτερα στην ανατολική Μαγνησία), στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές και θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  3. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
  4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλώνονται στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
  5. Ειδικά για την Αττική, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.
Πρόγνωση καιρού για την Αττική, Κυριακή (5/2) EMY

Πρόγνωση καιρού για την Αττική, Δευτέρα (6/2) EMY

Τη Δευτέρα (6/2) κατά περιόδους οι πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τρίτη (7/2) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Πρόγνωση καιρού για όλη τη χώρα, Δευτέρα (6/2) EMY

Κατά τα άλλα θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες καθώς ήδη από σήμερα έχουμε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που σε σχέση με την χθεσινή ημέρα θα είναι της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Από πλευράς ανέμων θα έχουμε επικράτηση βόρειων βορειοανατολικών ανέμων εντάσεως 8 με 9 μποφόρ που από σημερα το απόγυμα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο η εξασθένηση προβλέπεται από την Τρίτη (7/2) και μετά.

Παρακολουθείστε ζωντανά:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα