Κανονικές θερμοκρασίες την Δευτέρα – Μελτέμι στο Αιγαίο

Κανονικές θερμοκρασίες την Δευτέρα – Μελτέμι στο Αιγαίο
Στιγμιότυπο από παραλία της Αττικής Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές την Δευτέρα με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη ενώ από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια με τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα πέσει και θα έχουμε φαινόμενα κυρίως στα ΒΑ.

 

Το μέτωπο που θα διέλθει από τα ΒΑ διακρίνεται στον χάρτη της Βαλκανικής. Τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν ενώ θα συννεφιάσει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 10 Ιουνίου 1964 είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική. Είχαμε 3 θύματα από κεραυνό σε Ήπειρο και Αχαΐα και προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες σε Ήπειρο και Πελοπόννησο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα