Κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη – Αστάθεια στα ηπειρωτικά

Κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη – Αστάθεια στα ηπειρωτικά
Καταιγίδα στον Παγασητικό κόλπο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Οι διαφορές των θερμοκρασιών μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης είναι εμφανής.

 

Δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σύστημα στη περιοχή μας. Την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 11 Ιουνίου 2013 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην Πύλη Τρικάλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα