Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή – Τοπικές νεφώσεις και βροχές

Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή – Τοπικές νεφώσεις και βροχές
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Δείκτης επικινδυνότητας 3 για Αττική - Βοιωτία και Εύβοια σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά την Κυριακή και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δείκτης επικινδυνότητας 3 για Αττική – Βοιωτία και Εύβοια σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 
 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας υπάρχουν αβαθή βαρομετρικά χαμηλά που στα ηπειρωτικά προκαλούν άστατο καιρό.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται ανάπτυξη νεφώσεων στα ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες.

 
 

Την Κυριακή αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 30 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 με 6 μπoφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 16 Ιουνίου 1961 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλία και Αγρίνιο. Δύο νεκροί από κεραυνό στο νομό Λαρίσης.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version