Μεγάλη η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα σε βόρεια και νότια Ελλάδα

Κύματα χτυπάνε με δύναμη ένα παγκάκι και ένα δέντρο στην παραλία της Μηλίνας του νότιου Πηλίου κατα την διάρκεια φουρτούνας στην θάλασσα. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Κύματα χτυπάνε με δύναμη ένα παγκάκι και ένα δέντρο στην παραλία της Μηλίνας του νότιου Πηλίου κατα την διάρκεια φουρτούνας στην θάλασσα. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

"Χάσμα" 20 βαθμών στα δύο άκρα της χώρας, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Mεγάλη ήτανη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της βόρειας και της νότιας Ελλάδας σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόκειται για κάτι που παρατηρείται κατά την τωρινή μεταβατική περίοδο μεταξύ χειμώνα-άνοιξης, στη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο.

Έτσι, ενώ σήμερα η θερμοκρασία στα χιονισμένα πεδινά τμήματα του Νομού Έβρου μόλις ανέβηκε πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα η θερμοκρασία στην Κρήτη και στο ίδιο υψόμετρο ξεπερνούσε τους 21 βαθμούς. Η χαμηλότερη θερμοκρασία παρατηρήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν με μείον 10,8 βαθμούς.

Εξάλλου, χθες το βράδυ, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, παρατηρήθηκε ακόμη μία εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας σε μικρή απόσταση στο βόρειο Αιγαίο, όταν στη Θάσο επικρατούσε χιονοθύελλα συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων και με τη θερμοκρασία στους δύο βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στη Σαμοθράκη, η θερμοκρασία ήταν 10,4 βαθμούς υψηλότερη. Στη Σαμοθράκη η θερμοκρασία ανέβηκε κατά οκτώ βαθμούς Κελσίου σε μόλις μία ώρα μεταξύ 21:00 και 22:00 το βράδυ της Τρίτης.

ADVERTISING

SHARE: