Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Μελτέμι Eurokinissi

Πρόσκαιρη αστάθεια στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρη αστάθεια στα βόρεια 
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο-Το μελτέμι εξασθενεί το Σαββατοκύριακο.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-07-2020 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ 16-07-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-07-2020 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα την Πέμπτη 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την Πέμπτη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-07-2020 

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αίθριος καιρός στην Αθήνα 

Ηλιοφάνεια στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις Πέμπτη και Παρασκευή και με μέγιστη θερμοκρασία περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version