Μπονάτσες και λιακάδα σε όλη τη χώρα την Κυριακή – Άνοδος της θερμοκρασίας

Μπονάτσες και λιακάδα σε όλη τη χώρα την Κυριακή – Άνοδος της θερμοκρασίας
Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο από την Αργολίδα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα με αραιές νεφώσεις και περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά.

 
 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στη βόρεια Ευρώπη που προκαλούν άστατο καιρό ενώ στη περιοχή μας υπάρχουν υψηλές πιέσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καιρός να είναι σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Το χαμηλό από τις ακτές της Αφρικής θα μας επηρεάσει τη Δευτέρα.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό βαρομετρικό πεδίο που επικρατεί πάνω από την χώρα μας καθώς και το βαρομετρικό χαμηλό στα νοτιοδυτικά. Έτσι την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια. και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 30 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 
 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 26 Μαΐου 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Κοζάνη και Παρανέστι Δράμας.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version