Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή
Καλοκαιρία Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές τις επόμενες ημέρες. Έως τους 25 βαθμούς ο υδράργυρος το Πάσχα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει με τάση περαιτέρω ανόδου το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και τοπικά θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου

  • Οι άνεμοι προοδυτικά θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές και το Πάσχα θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα . Ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά και τη νέα εβδομάδα, με παροδική αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως τις απογευματινές ώρες θα φθάνουν τα 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-04-2022

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει κατά τόπους τους 20 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25-04-2022

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα