Ο Κρέων φέρνει βροχές, χιόνια και κρύο

Ο Κρέων φέρνει βροχές, χιόνια και κρύο

Σε ποιες περιοχές το έχει στρώσει στο χιόνι και χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού καταγράφονται έντονα φαινόμενα

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χθες το βράδυ αρκετές περιοχές της χώρας, με τον καιρό να αναμένεται κακός το τριήμερο της Αποκριάς. Ο «Κρέων», όπως ονομάζεται, αναμένεται να πλήξει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Φέρνει όμως και χιόνια, όπως προειδοποιεί το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

«Στα λευκά» ξύπνησαν σήμερα το πρωί πολλές περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα. Όπως μεταδίδει το Lamiareport, από νωρίς το χιόνι στη Ράχη Τυμφρηστού έπεφτε πυκνό με αποτέλεσμα να χρειαστούν αλυσίδες για την ασφαλή οδήγηση και ενώ επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα της Περιφέρειας.

* Αράχωβα * Βόλος * Θήβα * Λαμία * Λάρισα * Λιβαδειά * Καρδίτσα * Κόρινθος * Ναύπλιο * Τρίκαλα * Τρίπολη * Χαλκίδα

Έντονη είναι η χιονόπτωση και προς την πλευρά της Φουρνάς, ενώ το χιόνι μέσα στο Καρπενήσι είναι λιγότερο. Επίσης, χιονίζει σε όλη την ορεινή Μακρακώμη χωρίς ωστόσο να σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία μέχρι τώρα.

 

Στον Μπράλο υπάρχει έντονη βροχόπτωση, χωρίς προβλήματα στη συγκοινωνία.

Έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σημειώνονται και στον νομό Λάρισας, όπου σε ορεινές περιοχές όπως στην επαρχία Ελασσόνας και στον Κίσσαβο, χιονίζει απ’ το πρωί, μεταδίδει το onlarissa.gr.

 

Με αντιολισθητικές σε Σέρρες και Πέλλα

ΦΘΙΩΤΙΔΑ // ΚΑΚΟΚΑΡΙΑ-ΧΙΟΝΙΑ .(EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:

• Επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιά, από το 20ο χιλιόμετρο.

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

• Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο και

• Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 7ο χιλιόμετρο

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

Χιόνια στην ορεινή Αρκαδία

 

Ήδη στα λευκά έχουν «ντυθεί» τα ορεινά της Αρκαδίας, με τις εικόνες απ’ το γραφικό Βαλτεσινίκο να είναι μαγικές. Όμως οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Γορτυνίας, έγιναν αιτία να σταματήσουν πρόωρα τα μαθήματα στη Δημητσάνα, όπως μετέδωσε το kalimera-arkadia.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα