O Πρίγκιπας Ερρίκος πήρε το αίμα του πίσω, μετά το θάνατο

O Πρίγκιπας Ερρίκος πήρε το αίμα του πίσω, μετά το θάνατο
FILE - Danish Queen Margrethe and Prince Henrik arriving to Aarhus Harbour aboard the Royal Yacht Dannebrog in this file photo dated June 23, 2017. Prince Henrik announced Thursday Aug. 3, 2017, he won't be buried next to Margrethe in the specially designed sarcophagus made for them in Roskilde cathedral, where Danish royals have been buried since 1559, without giving any reason for his decision. (Mikkel Berg Pedersen/Ritzau FILE via AP) AP

Το αίτημα του Πρίγκιπα Ερρίκου να αποτεφρωθεί, ώστε να μην ταφεί δίπλα στη Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα δεν ήταν καπρίτσιο. Διαβάστε γιατί αποφάσισε να "σπάσει" παράδοση 459 χρόνων.

Ο Πρίγκιπας Ερρίκος είχε ένα όνειρο: να γίνει Βασιλιάς της Δανίας. Το όνειρο όμως, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, με τη μοναρχία να τον περιορίζει στον τίτλο του Πρίγκιπα, για όλη του τη ζωή.

“Δεν είναι μυστικό πως για χρόνια ήταν δυστυχισμένος από το ρόλο και τον τίτλο του. Φρόντιζε να δείχνει τη δυσαρέσκεια του, η οποία μεγάλωσε κατά πολύ τα τελευταία χρόνια” είχε ομολογήσει η υπεύθυνη επικοινωνίας του παλατιού, Lene Balleby τον περασμένο Αύγουστο.

Ήταν τότε που ο Ερρίκος είχε ενημερώσει ότι δεν επιθυμεί να ταφεί δίπλα στη βασίλισσα Μαργαρίτα “γιατί δεν ένιωθε πως του φέρθηκαν ισάξια με τη σύζυγο του” και για αυτό ζήτησε να αποτεφρωθεί. Πολλοί σκέφτηκαν πως επρόκειτο για καπρίτσιο, για συνέπεια της άνοιας με την οποία διαγνώστηκε πέρυσι.  Εν τέλει, ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη 14/2, σε ηλικία 83 χρόνων, όντως διέλυσε μια παράδοση που υπήρχε στη Δανία από όταν υπάρχει παλάτι. Για την ακρίβεια, εδώ και 459 χρόνια θάβονται μαζί τα παντρεμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Για την ιστορία, η Βασίλισσα Μαργαρίτα ζει ακόμα και ήταν δίπλα του, όταν άφησε την τελευταία του πνοή -μαζί με τα παιδιά τους.

Ο Ερρίκος είχε γεννηθεί ως Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat (του οίκου Monpezat της Γαλλίας) και μεγάλωσε ως καθολικός. Προς ένδειξη σεβασμού, μετά το γάμο (10/6/1967) άλλαξε όνομα και θρησκεία. Τα προβλήματα άρχισαν από το 2002, οπότε η Βασίλισσα Μαργαρίτα έλειπε από τη χώρα και επελέγη ο γιος τους, Πρίγκιπας Φρειδερίκος ως οικοδεσπότης εορτασμών για τη Νέα Χρονιά. Ήταν η πρώτη φορά που δήλωσε “παραγκωνισμένος και εξευτελισμένος”, διότι έγινε το Νο3 του παλατιού ” ενώ για χρόνια ήμουν το Νο2“. Την επομένη “πέταξε” για τη γενέτειρα του, Γαλλία, από όπου τον γύρισε πίσω στη Δανία η σύζυγος του -πήγε και τον πήρε. Το 2016 ο Πρίγκιπας απαρνήθηκε τον τίτλο του και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε πύργο, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Παρέμεινε παντρεμένος.

© Aller Media AS/REX/Shutterstock

Παρεμπιπτόντως, η Βασίλισσα Μαργαρίτα συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό, να χαμογελάει στο φόρο τιμής που απέδωσε ο απλός κόσμος, αφήνοντας ένα λουλούδι έξω από το παλάτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα