Περιορίζεται η αστάθεια το Σάββατο

Περιορίζεται η αστάθεια το Σάββατο
Σύννεφα πάνω από την λίμνη Πλαστήρα με φόντο τις κορυφές των Αγράφων πάνω από το χωριό Νεοχώρι Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Θα περιοριστεί η αστάθεια τo Σαββατοκύριακο και έτσι τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι μεμονωμένα.

 

Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν κάμψη καθότι θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες που στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ στα νότια και από την Κυριακή θα εξασθενήσουν σταδιακά.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ο αντικυκλώνας στα βόρεια και ενώ πλησιάζει χαμηλό από τα βορειοδυτικά μέρος αυτού του αντικυκλώνα θα επεκταθεί και στα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχουμε περιορισμό της αστάθειας στη περιοχή μας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν μερικώς οι ανατολικές και βόρειες περιοχές και έτσι το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6-7 και στα Δωδεκάνησα πιθανόν 7-8 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά αργότερα 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 20 Απριλίου 1984 είχαμε έντονη αστάθεια σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στη Θεσσαλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα