Περιορίζεται η αστάθεια – Από την Παρασκευή ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο

Περιορίζεται η αστάθεια – Από την Παρασκευή ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο
Συγκέντρωση υδάτων σε δρόμους από την έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια Eurokinissi

Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται για σήμερα, Τρίτη.

Τελευταία μέρα ισχύος του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ που εκδόθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο επισημαίνει ότι οι σημερινές καταιγίδες αστάθειας που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ προβλέπεται  βελτίωση το βράδυ. Οι  άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κεφαλίσιου. στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

 

 Προοπτική καιρού

Το κυριότερο στοιχείο του καιρού θα είναι η ενίσχυση του μελτεμιού την Παρασκευή και το Σάββατο που θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές του ανέμου στο Κεντρικό και σε μέρος τους Νότιου Αιγαίου θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα ανεβάσουν τον δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στα Ανατολικά τμήματα της χώρας και αυτά θα αξιολογηθούν από τη ΓΓΠΠ.

 

 

 

 

Την Παρασκευή που θα δεχόμαστε την ευεργετική δροσιά του “φυσικού Κλιματισμού” του Αιγαίου με το ενισχυμένο μελτέμι και τον υδράργυρο μα μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς,  στην άλλη πλευρά της Ευρώπης στην Ιβηρική χερσόνησο, προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 44 με 46 βαθμών στην Πορτογαλία!

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα