Σχεδόν αίθριος και ζεστός καιρός – Περιορισμένη αστάθεια

Σχεδόν αίθριος και ζεστός καιρός – Περιορισμένη αστάθεια
Ήλιος στον ουρανό πάνω από την Αθήνα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36  βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός  Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και  θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Σάββατο 22 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους 36 με 37 και στα δυτικά τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 23 Ιουνίου

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά και στα κεντρικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βόρειοι ασθενείς που το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. .

Δευτέρα 24 Ιουνίου

 

Στη Μακεδονία άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα