Σχεδόν αίθριος καιρός – Ενισχύεται το μελτέμι Παρασκευή και Σαββατοκύριακο

Σχεδόν αίθριος καιρός – Ενισχύεται το μελτέμι Παρασκευή και Σαββατοκύριακο
Λιακάδα eurokinissi

Θα ρίξει την θερμοκρασία το μελτέμι, ενώ ο καιρός γενικά θα παραμείνει αίθριος.

Θα διατηρηθεί ο σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση του μελτεμιού 6-7 στο Αιγαίο το οποίο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τοπικά θα φτάσει και τα 7 με 8 μπ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μπ .  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου..

H Προοπτική του Καιρού

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν .

Μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί  βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο το μελτέμι στα ανατολικά θα ενισχυθεί και στο Κεντρικό , το Νότιο Αιγαίο , το Ικάριο και τον Κάβο Ντόρο θα φτάσει πρόσκαιρα κατά την διάρκεια της ημέρας τα 7 με 8 μπ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα της Κυριακής .

 

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε την τάση του καιρού που απ ότι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία δεν προβλέπονται σημαντικές μεταβολές και η θερμοκρασία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς .

 Ακολουθούν τα μετεωγράμματα Αθήνας Θεσσαλονίκης και Άνδρου για το επόμενο 10ημερο , όπου είναι εμφανής η κάμψη της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων. Ένα ελαφρύ μπουφάν θα μας χρειαστεί τις βραδυνές  ώρες .  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα