Σχεδόν αίθριος καιρός-Εξασθένηση ανέμων

Σχεδόν αίθριος καιρός-Εξασθένηση ανέμων
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Τρίτη και μετά που θα διέλθουν δύο ψυχρά μέτωπα.

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές της χώρα μας με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο,   ενώ από την Τρίτη και μετά που θα διέλθουν δύο ψυχρά μέτωπα θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή και στη χώρα μας.. 

Στο παραπάνω βίντεο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο στρόβιλος που έχει την τάση να δημιουργηθεί προς το τέλος του μήνα στο Νότιο Ιόνιο. Γενικότερα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυκλοφορία που τείνει να δημιουργηθεί , αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για σαφή συμπεράσματα. Μια ένδειξη για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μπορούμε να πάρουμε μελετώντας τα αναλυτικά μετεωγράμματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 10ημερη προοπτική με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Περισσότερα θα μπορούμε να πουμε την ερχόμενη Δευτέρα για την περαιτέρω προοπτική 

Κατά τα άλλα σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια , οι οποίες θα εμποδίζουν τα συστήματα να κινηθούν νοτιότερα , ακόμα και τα ισχυρά χαμηλά της βόρειας Ευρώπης.

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μπoφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 29 με 31 βαθμούς  Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 5-6 μποφόρ.   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Η προοπτική του καιρού

Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός το επόμενο τριήμερο με εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας Την Τρίτη η μετωπική ζώνη θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version