Σχεδόν αίθριος καιρός με μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος καιρός με μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Συννεφιασμένος αττικός ουρανός Eurokinissi

Σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια, οι οποίες εμποδίζουν τα συστήματα της Βόρεια Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα.

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδος. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάνω από τα κανονικά για την εποχή στη Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι και την Παρασκευή, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα ισχυρό ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει όλα τα βόρεια και κεντρικά θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Η πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας θα γίνει αισθητή την ερχόμενη εβδομάδα.

Με την διέλευση αυτής της διαταραχής θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες πάνω από τη ζεστή Μεσόγειο να δημιουργηθούν χαμηλά που θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Μια ένδειξη για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μπορούμε να πάρουμε μελετώντας τα μετεωγράμματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρακάτω

 

 

Κατά τα άλλα σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια , οι οποίες εμποδίζουν τα συστήματα της Βόρεια Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα και στη χώρα μας θα έχουμε συνδυασμό του αντικυκλώνα της Μαύρης Θάλασσας με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 28 με 31 βαθμούς  Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μπ.   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις ς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Προοπτική καιρού

Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός το επόμενο τριήμερο με διατήρηση του μελτεμιού και μικρή πτώση της θερμοκρασίας . Υπάρχουν ενδείξεις για αξιόλογες βροχές την επόμενη εβδομάδα. 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα