Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
Τουρίστας στη Στοά του Αττάλου AP

Κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Την Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη και στην Ήπειρο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 με 36, στις Κυκλάδες τους 31, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 και 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με αστάθεια κυρίως το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 13/8/2010 είχαμε 41°C μέγιστη θερμοκρασία σε Άργος Σάμο και Σέρρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version