Σχεδόν αίθριος καιρός την Πέμπτη – Μέτριοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Σχεδόν αίθριος καιρός την Πέμπτη – Μέτριοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Με σχεδόν αίθριο καιρό και μέτριους ανέμους θα κυλήσει ο καιρός σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και θα φτάσουμε τοπικά και τους 18 βαθμούς Κελσίου. Από πλευράς προειδοποιήσεων meteoalarm δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Το πεδίο των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στη κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη θα διατηρήσει τον σχεδόν αίθριο καιρό ενώ το βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στην Ολλανδία τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί νοτιότερα και θα μας επηρεάσει ρίχνοντας την θερμοκρασία κατά 12 περίπου βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην χώρα μας επικρατεί πεδίο υψηλών πιέσεων με λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά μόνο στο Ιόνιο 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις αργότερα και βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους που τοπικά στα ανατολικά αργότερα θα φτάσουν τα 4 με 5 μπ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 21 Φεβρουαρίου του 1940 είχαμε καταστροφές από πολύ θυελλώδεις ανέμους στα Χανιά.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version