Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις από το πρωί Eurokinissi

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας επηρεάζει κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια με πολύ μεγάλα ύψη βροχής που σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασαν τα 50 χιλιοστά.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας το οποίο επηρεάζει κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια με πολύ μεγάλα ύψη βροχής που σε ορισμένες περιοχές ξεπερνούν τα 50 χιλιοστά.

Όπως προκύπτει από το δίκτυο των Σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κασσάνδρεια της Χαλκιδικής και ήταν 113 χιλιοστά εκ των οποίων τα 83 χιλιοστά έπεσαν σε μία μόλις ώρα (3 με 4 το απόγευμα). Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο Λεβίδι Αρκαδίας (71 mm) στον Κάβομαλιά ( 68mm) στην Ζάκυνθο (66mm) στη Ζαγορά και την Πορταριά του Πηλίου είχαμε 64 και 63 χιλιοστά βροχής και στο Στρατώνι Χαλκιδικής 60 χιλιοστά.

Από το δίκτυο των Σταθμών της ΕΜΥ σημειώθηκαν 46 χιλιοστά στην Ανδραβίδα, στην Τρίπολη 37.9, στη Λάρισα 31 mm και στην Κέρκυρα 26.3 mm.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το βράδυ να εστιάζονται στη Βόρεια Εύβοια, στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και σχεδόν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Χαμηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες σε όλα τα κεντρικά και βόρεια με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τι έλεγαν στο News 24/7 κάτοικοι της περιοχής τον Απρίλη, προειδοποιώντας για τα χειρότερα…
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα