Τοπικά έντονες καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Μικρή πτώση θερμοκρασίας

Τοπικά έντονες καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Μικρή πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν αργότερα και εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα.

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες αν και θα πέσουν λίγο θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης στα βόρεια έχει οργανωθεί ήδη ένας ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος αποτρέπει τα χαμηλά του Ατλαντικού να κινηθούν ανατολικότερα. Στην περιοχή μας για μια εβδομάδα ακόμα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός καθώς θα διατηρηθούν οι ασταθείς αέριες μάζες με τα χαμηλά στα νοτιοανατολικά Η τάση όμως για νότια κίνηση του αντικυκλώνα μας προδιαθέτει για πιο ευσταθή κυκλοφορία από το τέλος της εβδομάδος και τα νέα για τις ημέρες του Πάσχα είναι μάλλον ευχάριστα, αν και δεν υπάρχουν ακόμη σαφή προγνωστικά δεδομένα. 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλά αβαθή βαρομετρικά χαμηλά τα οποία μας επηρεάζουν  Έτσι τη Δευτέρα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές ή μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά , εκτός από τα βορειοανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μπ.  Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα  φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 18 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν αργότερα και εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα.

Οι  άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και αργότερα βορειοανατολικοί 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με  τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 -4 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 15 Απριλίου 2002 είχαμε πλημμύρες στην Κέρκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα