Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια – Την Κυριακή επιδείνωση

Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια – Την Κυριακή επιδείνωση
Σύννεφα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Την Πέμπτη βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά ο καιρός ανήμερα την Πρωτοχρονιά βελτιώνεται – Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά και από το βράδυ στα ανατολικά, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-01-2021 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα στο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-01-2021

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-01-2021

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχή την Κυριακή

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα