Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Ψύχρα το πρωί στα ηπειρωτικά

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Ψύχρα το πρωί στα ηπειρωτικά
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα, στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος.

Θα βελτιωθεί ο καιρός  σε όλη σχεδόν τη χώρα τη Δευτέρα και μόνο στην αρχή της ημέρας θα εκδηλωθούν ασθενή φαινόμενα στην Κρήτη που γρήγορα θα σταματήσουν. Κίτρινη προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού συστήματος Meteoalarm υπάρχει μόνο για τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία.

 

Το πεδίο των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στη κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη κατά κάποιο τρόπο μας «εγγυάται» για ένα τριήμερο με σχεδόν αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας. Κάποιες μικροδιαταραχές (περιοχή C) θα μας επηρεάσουν προς το τέλος της εβδομάδος οι οποίες θα διέλθουν από τα ανατολικά κράσπεδα του Αντικυκλώνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην χώρα μας επεκτείνεται βαθμιαία ο αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης και έτσι σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νότια, όπου το πρωί θα βρέξει τοπικά στη Κρήτη. Γρήγορα όμως ο καιρός και εκεί θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17  και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 18 Φεβρουαρίου του 1983 είχαμε χιονοπτώσεις σε όλη την Ανατολική χώρα και χιόνισε και στα νησιά του Αιγαίου εκτός Ρόδου. Από την χιονόπτωση έκλεισε το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα