Βελτιώνεται ο καιρός – Το βράδυ αέρας και κρύο από τα βόρεια

Βελτιώνεται ο καιρός – Το βράδυ αέρας και κρύο από τα βόρεια
Aλλαγή του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας Eurokinissi

Το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια προς το βράδυ θα διέλθει από την Βόρεια Ελλάδα και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο μας επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες με πολύ λίγα ποσά βροχής, θα εξακολουθήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά στροβιλιζόμενο γύρω από τον εαυτό του και θα επηρεάσει μόνο τα νότια κυρίως τμήματα της χώρας και βαθμιαία θα εξασθενήσει.

 

 

Το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια προς το βράδυ θα διέλθει από την Βόρεια Ελλάδα και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς αλλά χωρίς φαινόμενα γιατί οι ψυχρές μάζες που το συνοδεύουν είναι ξηρές.

 

 

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22  βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και αργότερα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 που τη νύχτα θα φτάσουν τα 5 με 7 ίσως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς.

 

Προοπτική του καιρού

Τις επόμενες ημέρες δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα μας, ενώ η θερμοκρασία μετά την αισθητή πτώση αύριο,  από την Παρασκευή του Αγίου Δημητρίου θα αρχίσει να ανεβαίνει με περαιτέρω άνοδο το Σαββατοκύριακο.

 

 Ένα ψυχρό μέτωπο που θα διέλθει από τα Βαλκάνια την Πέμπτη θα προκαλέσει πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 περίπου βαθμών.

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και θα αρχίσει η θερμοκρασία και πάλι να ανεβαίνει. Αυτό θα φανεί περισσότερο το Σάββατο που οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες.

 

Δείτε την εξέλιξη του καιρού σε ένα βίντεο: 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα