Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Βροχερός θα είναι ο καιρός  σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, εκτός από τα βορειοανατολικά όπου θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 2 περίπου βαθμούς.

Την Παρασκευή τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Χωρίς φαινόμενα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές. Στον χάρτη των  βαρομετρικών συστημάτων διακρίνεται η διαταραχή που θα μας επηρεάσει κυρίως την Πέμπτη. 

 

 

Στη χώρα μας την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς και τους 21 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

 

 

Στην Αττική την Πέμπτη ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδα ενώ προς το βράδυ προβλέπεται βελτίωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3-4 και στα ανατολικά 5 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές που αργότερα θα σταματήσουν . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μπ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς  Κελσίου.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια που βαθμιαία θα σταματήσουν , ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν μόνο τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

 

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού:

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 8 Νοεμβρίου 1973 είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και στην Τανάγρα ο υδράργυρος έφτασε τους 30 βαθμούς,  ενώ το 1990 πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο από τα 800 μέτρα υψόμετρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα