Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα βορειότερα τμήματα και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός και την Παρασκευή, κυρίως στα νότια, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα.

Την Πέμπτη οι βροχές ήταν ικανοποιητικές κυρίως στα δυτικά και σημειώθηκαν 28mm στη Μεθώνη και 23mm στη Κέρκυρα. Μικρότερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στη Τρίπολη με 11.9mm , στη Λαμία με 11mm και στη Πρέβεζα 10 mm βροχής. Στην Αθήνα έπεσαν στο κέντρο περί τα 5 με 8 mm και στη Πάρνηθα τοπικά 15 mm. 

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι μετά το σύστημα που θα επηρεάσει τη νότια Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια διαταραχή που μπορεί να φέρει βροχές. Το χαμηλό της Δυτικής Μεσογείου θα προκαλέσει ισχυρές καταιγίδες στη Νότια Γαλλία την Παρασκευή.

 

 

Στη χώρα μας την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα βορειότερα τμήματα και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς και τους 21 στην υπόλοιπη χώρα.

 

 

Στην Αττική την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα γίνει σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5-6  μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 9 Νοεμβρίου του 1949 είχαμε πλημμύρες και ζημιές στη ΒΔ Ελλάδα. Στον Πύργο της Ηλείας καταστράφηκε το οδικό δίκτυο, στη Ναύπακτο κατέρρευσαν σπίτια και στο Αγρίνιο σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα