Ξεροβόρι και κρύο στο τέλος της εβδομάδος – Τοπικές βροχές μεσοβδόμαδα

Ξεροβόρι και κρύο στο τέλος της εβδομάδος – Τοπικές βροχές μεσοβδόμαδα
Σύννεφα Eurokinissi

Προς το τέλος της εβδομάδος οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 14 βαθμούς στα Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Με λίγες νεφώσεις κύλησε ο καιρός τη Δευτέρα στα ανατολικά, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας επικράτησε αρκετή ηλιοφάνεια. Από σήμερα, Τρίτη, ίσως έχουμε κάποιες λίγες βροχές στα Ανατολικά , ενώ από την Τετάρτη φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται ικανοποιητικές βροχές στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση. Προς το τέλος της εβδομάδος οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 14 βαθμούς στα Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα αβαθές χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα περάσει από τις ακτές της Αφρικής κινούμενο ανατολικά και δεν θα μας επηρεάσει.

 

 

Στη χώρα μας τη Δευτέρα οι βροχές ήταν λίγες και ασθενείς στα ανατολικά και είχαμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι έπνεαν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 6 μποφόρ και ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στα βόρεια έφτασε τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική εκδηλώθηκε γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά 5 ,ε 6 μπ Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Τρίτη ίσως έχουμε κάποιες λίγες βροχές στα Ανατολικά , ενώ από την Τετάρτη φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια. Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται ικανοποιητικές βροχές στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση . Προς το τέλος της εβδομάδος οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 14 βαθμούς στα Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

 

 

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.

 

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 12 Νοεμβρίου του 1897 είχαμε χιονόπτωση και χιονόπτωση στην Αθήνα. Το 2014 λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης στη Μεσσηνία προκλήθηκαν καταστροφές σε ελαιόδεντρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα