Υποχωρεί η σκόνη από την Πέμπτη – Αστάθεια κυρίως βόρεια

Υποχωρεί η σκόνη από την Πέμπτη – Αστάθεια κυρίως βόρεια
Καταιγίδα στον Παγασητικό Κόλπο όπως διακρίνεται από την Μηλίνα στο νότιο Πήλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 29 βαθμούς. Την Τρίτη στη Λαμία σημειώθηκαν 30.2 βαθμοί, στη Σητεία 31.4, στο Καστέλι 29.4 και στο Ηράκλειο Κρήτης 34.0 βαθμοί Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ

Στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 
 
 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version