Υψηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

Υψηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
Καιρός για παραλία Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Βελτιωμένος καιρός με παροδική αστάθεια στα βόρεια

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

•    Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με παροδική αστάθεια στα βόρεια ορεινά

•    Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

•    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται  γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στη Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 37 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 31, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 και 34 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

 

Στην Αττική  αίθριος καιρός          

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στη  Θεσσαλονίκη  παροδικές νεφώσεις  με αστάθεια το απόγευμα  

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Στις  14/8/1957 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στο Αγρίνιο, 44°C στην Άρτα και στον Πύργο.  Το 2015 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Λέντα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version