Καταδίωξη στον δρόμο για τη Γάζα

Καταδίωξη στον δρόμο για τη Γάζα
Στιγμιότυπα από την αναγκαστική επιστροφή του Καναδέζικου πλοίου "TAHRIR",μέλος του στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα,που απέπλευσε από λιμάνι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη με προορισμό την Γάζα,παρά την παρά την απαγόρευση των Ελληνικών Αρχών,Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν ακόμα ένα πλοίο που απέπλευσε από τη Γάζα. Υπό μυστηριώδεις συνθήκες έφυγε από τον Αγ. Νικόλαο. To πλοίο ρυμουλκήθηκε από σκάφος του λιμενικού πίσω στο λιμάνι (Vid)

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν πλοίο με προορισμό τη Γάζα, το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, παρά τα αυστηρά μέτρα φύλαξης στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, το Καναδικό πλοίο Ταχρίρ που είχε ως προορισμό τη Γάζα, έφυγε ξαφνικά το απόγευμα της Δευτέρας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές και το πλοίο εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού κοντά στην Κρήτη.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 50 άτομα, ρυμουλκήθηκε πίσω στο λιμάνι.

Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα

Το μπλόκο στο πλοίο “Audacity of Hope” πριν τρεις ημέρες και η απαγόρευση απόπλου, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις διεθνώς.

Η Χαμάς απέδωσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στις πιέσεις του Ισραήλ και κάλεσε να αρθεί η απαγόρευση. Στον Καναδά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, ενώ την Κυριακή έγινε πορεία διαμαρτυρίας και στην Ελλάδα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να αναλάβει τη μεταφορά της βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα