Καταγγελία μυστήριο για κλοπή στην Υπατία

Το Μέγαρο Υπατία όπου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς», Αθήνα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΣ)
Το Μέγαρο Υπατία όπου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς», Αθήνα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΣ) EUROKINISSI

Για κλοπές αντικειμένων, κάνει λόγο η ιδιοκτήτρια του μεγάρου Υπατία, με αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Facebook. Καταγγέλλει ότι "έκαναν" φτερά πολύτιμα αντικείμενα. Τι απαντά η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των απεργών πείνας

Την κλοπή οικογενειακών κειμηλίων κατήγγειλε μέσω το λογαριασμού της στο Facebook η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, Χρυσάνθη Κωσταντακάτου-Ρουτζούνη.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι χάθηκαν διάφορα αντικείμενα αξίας στο κτίριο που φιλοξενούσε τους απεργούς πείνας.

Δέκα ημέρες μετά την αποχώρησή τους η κα Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη δημοσίευσε το εξής σχόλιο:

"Προς τον κ. Τσίπρα και τους 'αλληλέγγυους' των 300 'μεταναστών απεργών πείνας'. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ 'των απεργών', που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ".

Λίγες ώρες αργότερα, η γνωστή γιατρό προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, γράφοντας ότι " εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που 'υπεξαιρέθηκαν' από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 'μεταναστών απεργών πείνας', θα ανεβάσω στο YouTube τα καταγραφέντα videos".

Ταυτόχρονα προχώρησε και σε καταγραφή των όσων υποστήριζε ότι έλειπαν, κάνοντας λόγο για "26 κεντημένες πετσέτες φαγητού από τα κεντήματα της προγιαγιάς από τη Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και μια συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια).

Σύμφωνα πάντως με την επιτροπή αλληλεγγύης, πέρα από τις αναρτήσεις στο Facebook, η ιδιοκτήτρια δεν έκανε κάποιο άλλο προφορικό ή γραπτό διάβημα, ενώ όπως υποστηρίζουν μέλη της επιτροπής οι απεργοί πείνας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που ήταν άδειοι, ενώ όλα τα υπόλοιπα δωμάτια ήτανκλειδωμένα.

Για λάθος ή μεθόδευση κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή κανενός κόμματος και ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, στον πρόεδρο του οποίου έγινε αναφορά από την κα Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα Χανιά οι μετανάστες

Τέλος στην απεργία πείνας

SHARE: