Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ . ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΩΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5εκ. EYRO--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ . ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΩΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5εκ. EYRO--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στη Μεσογείων. Καταλήψεις και στη Θεσσαλονίκη και Κερατσίνι (Vids)

"Μπλόκο" έχουν στήσει από την Κυριακή συνδυκαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, προκειμένου όπως είπε και ο πρόεδρός της, Ν. Φωτόπουλος, να μην φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου ή μικροσυνταξιούχου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε, πως η πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς τα τελευταία 20 χρόνια, είναι φτωχοί άνθρωποι.

"Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως προϊόν εκβιασμού. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει, ενώ κατά τα άλλα λένε ότι κατανοούν τα προβλήματα του κόσμου. Είμαστε εδώ, για να μην αποσταλεί καμία εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης", σημείωσε.

Στη κέντρο έκδοσης της ΔΕΗ βρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

"Δεν θα πω για αλληλεγγύη. Είναι πρόβλημα όλων. Κανένας εφησυχασμός στον πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης. Εμείς ζητάμε να καταργηθεί το χαράτσι για όλους, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόβει ένα κοινωνικό αγαθό", σημείωσε η κα Παπαρήγα.

Υπενθυμίζεται, πως μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΕΗ αποφάσισε χθες Κυριακή την προσωρινή αναστολή διακοπής της ηλεκτροδότησης δίνοντας επιπλέον μερικές ημέρες στους καταναλωτές, να πληρώσουν το τέλος, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών, να προχωρήσει στη θέσπιση των ρυθμίσεων που ανήγγειλε για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σε αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στο Παγκράτι προχώρησαν και κάτοικοι της περιοχής, του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Κρατώντας πανό, οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, αποκλείοντας τον δρόμο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Κανονικά η έκδοση εντολών παρά την απόφαση

"Οι εντολές διακοπής ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε χθες ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεριώτης, η ΔΕΗ και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος υποχρεούνται από το νόμο να συνεχίσουν την αποστολή εντολών έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου, που λήγει σήμερα Δευτέρα.

Σημειώνεται δε, πως μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει ακόμη το τέλος συγκαταλέγονται και υπερήλικες, άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και εν γένει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απειλεί με διακοπές ρεύματος η ΓΕΝΟΠ-"Μολών λαβέ κύριε Παπαδήμο"

Προσωρινή αναστολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network