Σχολή γάμου

ΣΙΦΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΣΙΦΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Σε ίδρυση σχολής γάμου, όπου τα νέα ζευγάρια θα κατηχούνται με βάση τις εκκλησιαστικές αρχές για τον έγγαμο βίο, ιδρύει στην περιοχή της η μητρόπλη Αλεξανδρούπολης, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει νέα ζευγάρια

Στην ίδρυση εκκλησιαστικών φροντιστηρίων προάσπισης του έγγαμου βίου προχωρά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, με βασικό στόχο να περιοριστεί στο λιγότερο δυνατό ο αριθμός διαζυγίων σε εθνικό επίπεδο.

Η ελληνική παραδοσιακή οικογένεια τείνει να αποτελέσει φαινόμενο υπό εξαφάνιση και η πρωτοβουλία του μητροπολίτη να ιδρύσει την πρώτη «Σχολή Γάμου» για άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών, στοχεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, στη διδασκαλία τρόπων εύρεσης λύσεων σε περιόδους κρίσης του ζευγαριού.

Στην καινοτόμο αυτή σχολή, δικαίωμα παρακολούθησης μαθημάτων συμβουλευτικής θα έχουν και οι ανύπαντροι, προκειμένου να ανακαλύψουν τις προκλήσεις και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να πάρουν την απόφαση να κάνουν το επόμενο βήμα και να περάσουν το κατώφλι της Εκκλησίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις 13 Οκτωβρίου και θα γίνονται κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα στις επτά το απόγευμα στο Ανθίμειο Κέντρο. Υπεύθυνος για τα το πρόγραμμα θα είναι ο πάτερ Γεώργιος Βασιλειάδης, εφημέριος του ναού Αγίας Αικατερίνης, ενώ σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο στο κοινωνικό έργο θα βοηθήσει ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

«Ο γάμος γίνεται χαρά και πανηγύρι , αλλά και αγώνας ισόβιος. Ο γάμος χτυπιέται από παντού και από τους εμπόρους της ηδονής και τους δυτικότροπους αρνητές του έρωτα. Με ερωτευμένο το ζευγάρι στο γάμο μέχρι θανάτου και πέρα από αυτόν, τα παιδιά μεγαλώνουν γαλήνια, γίνονται ωραίοι άνθρωποι, κοινωνικοποιούνται ώριμα, ερωτεύονται γλυκά, δημιουργούν τις δικές τους ζεστές φωλιές του γάμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του μητροπολίτη.

SHARE: