"Καυτή" εβδομάδα για ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. EUROKINISSI

Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράλληλων απεργιών σε ταξί και αστικές συγκοινωνίες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις λειτουργίες της πρωτεύουσας. Αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που αρχίζει αύριο για τον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέση μάχης και δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως προβλέπει ο νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Αύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ, οι οποίοι, με εξαίρεση το Τραμ, άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία την περασμένη Πέμπτη.

Σε θέση μάχης βρίσκονται όμως και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Το σχέδιο νόμου που προωθείται είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη, οπότε τυπικά θα ανάψει και το πράσινο φως για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης.

Οι ιδιοκτήτες Ταξί, που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν την πορεία τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό "παρών" στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ.

SHARE:

24Media Network