Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου

Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου
Πλημμύρες σημειώθηκαν στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, όταν έσπασε αγωγός που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Εξήντα μέτρα είναι το ρήγμα που δημιουργήθηκε σε αγωγό του Μόρνου, ο οποίος μεταφέρει νερό στην πρωτεύουσα. Πανικός στην περιοχή Σαράντι. Το νερό μπήκε στα σπίτια. Κανένα πρόβλημα στην Αθήνα σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ (Vid)

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης έσπασε ο αγωγός του Μόρνου, ο οποίος μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντι στη Βοιωτία. Δημιουργήθηκε ρήγμα εξήντα μέτρων.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την ΕΥΔΑΠ και διακόπηκε η παροχή νερού από τον ποταμό.

Ακινητοποιημένα παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας, όπου προκλήθηκαν προβλήματα από τη ζημιά στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Αθήνας από τον Μόρνο.

Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για πραγματικό “τσουνάμι” μιας και το νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, που έσπασε, άδειασε με μεγάλη ταχύτητα στο χωριό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει “πνιγεί” στη λάσπη, και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, το πρόβλημα οφείλεται σε υποχώρηση του τμήματος του τοιχίου του καναλιού, στον οικισμό Πρόδρομος της Βοιωτίας.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής.

Σύμφωνα με την Εταιρεία το πρόβλημα με την υποχώρηση του τοιχίου του αγωγού δημιουργήθηκε λόγω των βροχοπτώσεων.

Σύγχυση για την υδροδότηση της Αθήνας

Αναστέλλεται η ανακοινωθείσα για την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, εκτέλεση τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, η οποία θα επηρέαζε την ομαλή υδροδότηση στις περιοχές Βάρης και Κορωπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ.

Από την εταιρεία διευκρινίσθηκε ότι η διακοπή, που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη, δεν αφορούσε τη βλάβη στο κανάλι τροφοδοσίας της Αθήνας από τον Μόρνο.

Ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης διαβεβαίωσε, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα