Κωδικός: Προστασία ανηλίκων

Κωδικός: Προστασία ανηλίκων

Ειδική ομάδα για την προστασία των ανήλικων στην Κρήτη συστήνει η ΕΛΑΣ. Σε εγρήγορση ενόψει του καλοκαιριού Ανησυχία για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από παιδιά στο νησί

Χρειάστηκε να θρηνήσουμε ένα ακόμα θύμα για να κινητοποιηθεί το κράτος, σχετικά με την προστασία ανηλίκων.

Ο τραγικός θάνατος 16χρονης στην Κρήτη , μετά από την κατανάλωση αλκοόλ σε νυχτερινό κέντρο συγκλόνισε την Ελλάδα, δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας της ΕΛΑΣ, με στόχο την προστασία των ανηλίκων στο νησί.

Όπως δήλωσε ο κ. Όθωνας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, η ομάδα θα λειτουργήσει άμεσα μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει όλους του τομείς προστασίας των ανήλικων, ενώ παράλληλα έργο της θα είναι η πιστή εφαρμογή διατάξεων και νόμων που στόχο έχουν να προστατεύσουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των νέων.

“Για τη λειτουργία γραφείων προστασίας ανηλίκων από τη Δευτέρα και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού σε ό,τι με αφορά θα παρακολουθήσω, θα αξιολογήσω το αποτέλεσμα. Τα σχήματα, οι δομές, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η εφαρμογή του είναι δουλειά της Αστυνομίας. Με ενδιαφέρει να γίνει και με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που θα παράξει” δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός τη Δευτέρα θα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, κ. Κοκκινάκη, πρόταση ώστε άμεσα να συναντηθούν οι εισαγγελείς όλων των νομών της Κρήτης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές αλλά και οι δήμαρχοι τουλάχιστον των πρωτευουσών των νομών και των τουριστικών περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στόχος είναι να υπάρξει “συστηματική και όχι ευκαιριακή προσπάθεια, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα αυστηρής εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και άλλους χώρους όπως Ίντερνετ καφέ, που μετατρέπονται σε χώρους τυχερών παιχνιδιών και ανασφαλούς χρήσης του διαδικτύου”.

Τέλος θα υπάρχει επιτήρηση χώρων, όπου συγκεντρώνονται ανήλικα άτομα, γύρω από σχολεία, φροντιστήρια και αλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα