48ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

48ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Χωρίς λεωφορεία την Τρίτη και την Τετάρτη. Ακινητοποιημένα και τα ταξί

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, 5 και 6 Νοεμβρίου, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων συμπίπτει με την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή.
Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν γίνεται, έως τώρα, λόγος για το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Επίσης την Τρίτη και την Τετάρτη θα απεργήσουν και οι οδηγοί λεωφορείων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιο μέσο μεταφοράς θα λειτουργήσει για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές.

Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου. Οι οδηγοί ταξί προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΓΡΑΜΜΗ 1), το ΜΕΤΡΟ (ΓΡΑΜΜΕΣ 2 και 3) και το ΤΡΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, λόγω 48-ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Πάντως, οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο την δεύτερη ημέρα απεργίας να λειτουργήσει για κάποιες ώρες κάποιο μέσο ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να πάει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι αγωνίζονται για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΜΜΜ με φθηνό εισιτήριο και να μην υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις. Και καλούν τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα