ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις και κοινωνικά νέα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αμερικανοί ειδικοί θεωρούν την πιθανότητα κίνδυνου ίση με αυτή... χτυπήματος από κεραυνό

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αμερικανοί ειδικοί θεωρούν την πιθανότητα κίνδυνου ίση με αυτή... χτυπήματος από κεραυνό

Αμερικανοί ειδικοί λένε ότι, ακόμη και αν οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο κίνδυνος είναι υπερβολικά μικρός όταν σταθμίζεται απέναντι στην προστασία από τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις από την COVID-19.

Εμβόλιο κατά της Covid-19

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στην Ελλάδα φτάνουν σήμερα οι πρώτες 33.600 δόσεις

Σήμερα η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες  33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson - Η Ελλάδα αναμένει από τη φαρμακευτική μέχρι τον Ιούνιο, 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων,

Από το θεατρικό σανίδι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Από το θεατρικό σανίδι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Τέσσερις ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης βρέθηκαν αυτή την περίοδο στο “μικροσκόπιο” της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία εξετάζει την ενδεχόμενη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, ύστερα από το ξέσπασμα των καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Εισηγητής για την ελευθερία των ΜΜΕ: Βαθιά σοκαρισμένος για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο γενικός εισηγητής για την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Εκθεσιακός χώρος

Κραυγή αγωνίας από τον εκθεσιακό κλάδο - "Ζούμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον"

"Οι απώλειες από την αναστολή των εκθεσιακών δραστηριοτήτων ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα είναι ευρύτατο", αναφέρει ανακοίνωση εκ μέρους εννέα εταιρειών του κλάδου.

Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί: Από Μάιο τα ραντεβού των 40άρηδων - Το χρονοδιάγραμμα για τις ηλικίες

Για το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σημείωσε ότι τη μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό έχει η ηλικιακή ομάδα των 60-64 - Πόσες δόσεις περιμένουμε το επόμενο διάστημα.

Έρευνα δείχνει ότι έχουμε ξεχάσει να ακούμε τους συνομηλιτές μας και να αναγνωρίζουμε τα 'σημάδια' που δείχνουν πως αρέσουμε σε κάποιον, γιατί 'πνιγόμαστε' στις σκέψεις μας.

Αρέσουμε στους άλλους περισσότερο από όσο πιστεύουμε

Ερευνητές μελέτησαν όσα συμβαίνουν στις γνωριμίες των ανθρώπων, της σύγχρονης εποχής και κατέληξαν στο ότι συνήθως αρέσουμε στους άλλους πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουμε. Πώς γίναμε οι 'εχθροί' του εαυτού μας.

ΠΑΓΝΗ

Καταγγελία στην Κρήτη: Πέθανε από τον κορονοϊό αβοήθητος στο σπίτι, χωρίς ιατρική συνδρομή

Συνταξιούχος στο Ηράκλειο φέρεται να πέθανε αβοήθητος στο σπίτι του από κορονοϊού αφού από το νοσοκομείο της πόλης έπαιρνε οδηγία ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Εικόνα από τον Άλιμο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ύποπτο ζευγάρι στο σημείο "δείχνουν" οι μαρτυρίες

Οι αρχές εξετάζουν τη σοβαρή πιθανότητα οι δύο εκτελεστές να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, για την ώρα εμφάνισης του Γιώργου Καραϊβάζ στη γειτονιά του. Ζευγάρι φέρεται να παραμόνευε κινούμενο επί ώρα με το μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή.

Έφτασαν οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα στη Ρόδο, 12 Απριλίου 2021

Ρόδος: Έφτασαν οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα

Ολλανδοί τουρίστες, αρνητικοί στον κορονοϊό, έχουν μεταβεί σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όπου και θα διαμείνουν τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος τουρισμού.

Συζήτηση: Αστυνομία και Δημοκρατία

Συζήτηση: Αστυνομία και Δημοκρατία

Δημόσια συζήτηση με θέμα "Αστυνομία και Δημοκρατία: Τι αστυνομία θέλουμε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα;" διοργανώνει το "Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς"