Αχαΐα: Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά – Εκκενώθηκε ο οικισμός

Αχαΐα: Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά – Εκκενώθηκε ο οικισμός
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί για την κατάσβεση φωτιάς Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερυμάνου η φωτιά στη Δροσιά έχει πάρει διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια και κατοικημένες περιοχές, ενώ φαίνεται να κινείται προς την περιοχή Τσαπόγα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα (μεταξύ των οποίων το ρωσικό Beriev-200) και δύο ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατά του πύρινου μετώπου συνδράμουν και εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Φωτιά στη Δροσιά: Εκκενώθηκε το χωριό

Το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. «Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Φωτιά και στη θέση Ελικίστρα

Φωτιά ξέπασε το μεσημέρι και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελικίστρα, στις παρυφές της Πάτρας και στο σημείο έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version