Αχιλλέας Γκίκας: Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα

Αχιλλέας Γκίκας: Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα
Στιγμιότυπο από την άδεια Αθήνα σε περίοδο Lockdown AP

"Δύσκολη" χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος παραδέχτηκε πως "ίσως βιαστήκαμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων".

“Είναι δύσκολη ημέρα η σημερινή”, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV όπου και ανεφερε πως “πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα“, κάτι που πρόκειται να αποφασιστεί κατά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ο καθηγητής έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή για να καταλήξει στα σημερινά δεδομένα. “Πριν από τα Χριστούγεννα και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τα βήματα που κάναμε ήταν βήματα με ασφάλεια, κάθε 14 μέρες περίπου ανοίγαμε και κάτι, μετά ίσως βιαστήκαμε λίγο, μέσα στην καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, να πούμε ότι στην επόμενη φάση θα ανοίξουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή δείχνει ότι έχουμε μία αύξηση, μικρή μεν αλλά ανησυχητική, σε χώρους όπως ο κεντρικός, ο δυτικός και ο βόρειος τομέας της Αθήνας. Μόνο ο Πειραιάς και ο νότιος τομέας είναι κάτω από 100 κρούσματα. Επίσης έχουμε παρατηρήσει και διάφορες άλλες μικροεστίες σε όλη τη χώρα. Ολα αυτά λοιπόν φτιάχνουν ένα κλίμα. Πιθανότατα να μπει στο “κόκκινο” η Αθηνα σήμερα ή αύριο. Οπότε σε αυτη την περίπτωση μοιραία θα παρασύρει και τα σχολεία της Αττικής. Αυτό είναι μία δική μου πρόβλεψη, αυτά θα συζητηθούν σήμερα”, ανέφερε χαρατηριστικά ο Αχιλλέας Γκίκας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version