‘Αδιάφορος για την ανθρώπινη ζωή’ ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου λένε οι αστυνομικοί

‘Αδιάφορος για την ανθρώπινη ζωή’ ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου λένε οι αστυνομικοί

«Ρίχτου να πάει το μήνυμα στις φυλακές» είπε ο Μάτα στον Ιμπραήμ που στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του Ζαφειρόπουλου και τον σκότωσε… «Τους μ……κες τους στείλαμε να του ρίξουν μια στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν» η αντίδραση των ηθικών αυτουργών από την φυλακή...

«Αδιάφορος για την ανθρώπινη ζωή» θεωρούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής πως ήταν ο 32χρονος Ιμπραήμ που πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στις 12 Οκτωβρίου.

Ο 30χρονος συνεργός του Αλέξαντρο Μάτα που του είπε «Ρίχτου να πάει το μήνυμα στις φυλακές» κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία. Ο Ιμπραήμ δεν πρόλαβε και αναζήτησε πρώτα καταφύγιο σε τρεις καταυλισμούς Ρομά, σε Κόρινθο, Ηλεία και Πάτρα που τον παρείχαν, μέχρι που τον εντόπισε η Αστυνομία και τον συνέλαβε.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα τραυμάτιζε ή θα σκότωνε το θύμα. Για εκείνον πιστεύουν πως ήταν το ίδιο αδιάφορο και γι αυτό πυροβόλησε με τόση απάθεια από το ένα μέτρο σημαδεύοντας τον κορμό του σώματος του Ζαφειρόπουλου. Μέχρι και οι ηθικοί αυτουργοί και εντολείς του για τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό που είχαν ζητήσει απόρησαν με την ενέργειά του όπως καταγράφηκε σε τηλεφωνική συνομιλία στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δράστες ήθελαν τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa Αριστείδη Φλώρου την οποία και τους έδωσε το θύμα υπό την απειλή του όπλου με το κλητήριο θέσπισμα που είχε στο γραφείο του και βρέθηκε στο σπίτι που έμεναν στην Καλλιθέα.

Ο λόγος που βρέθηκαν εκεί στις 12 Οκτωβρίου ήταν ένα συμβόλαιο εκφοβισμού που είχαν λάβει έναντι 20.000 ευρώ από τις Φυλακές Κορυδαλλού από την συμμορία των σκληρών Αλβανών κακοποιών Νικοτσάι, Μπάκο και Όλντι που είχαν συλληφθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας και ληστείας σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ και αντιδίκου της Energa πράξη που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2014.

Έκτοτε ανέφεραν στις καταθέσεις τους, ειδικά οι δύο τελευταίοι, πως επιτέθηκαν στον δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου του εκπροσώπου της Energa Α. Φλώρου, κάτι που ίδιος αρνείται.

Την προκαταβολή από τις Φυλακές οι φυσικοί αυτουργοί την έλαβαν από μία γυναίκα που έστειλαν οι ηθικοί αυτουργοί.

Πρόσφατα, αυτή η συμμορία των φυλακισμένων σκληρών κακοποιών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, εκβίαζαν τον Φλώρο για να πάρουν πίσω την κατάθεση που τον ενοχοποιούσε ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, η οποία εκδικάζεται μέσα στον Νοέμβριο και μάλιστα απαιτούσαν 5 εκατ. ευρώ, γιατί όπως διακινούσαν δεν τους πλήρωσε ο Φλώρος τα 100.000 ευρώ από το «συμβόλαιο» για τον δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ.

Βεβαίως, για τους ισχυρισμούς των φυλακισμένων κακοποιών οι Αρχές εκφράζουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως μάλλον βρήκαν ευκαιρία να εκβιάσουν για να βγάλουν χρήματα όταν κατάλαβαν ποιον είχαν χτυπήσει στην επίθεση της Πεντέλης.

Από τον ίδιο δεν κατάφεραν τίποτα και έτσι, καθώς δεν γνώριζαν που έμενε, έστειλαν τους δύο Αλβανούς-Ρομά που είχαν γνωρίσει στις Φυλακές από παλιότερα να πάρουν το κλητήριο θέσπισμα της υπόθεσης για να βρουν την διεύθυνση του Φλώρου και να στείλουν έναν μήνυμα εκφοβισμού στον ίδιο, πυροβολώντας αλλά με σκοπό να τραυματίσουν τον Ζαφειρόπουλο.

Άλλωστε γνώριζαν ότι την προηγούμενη ημέρα από το ραντεβού που εξελίχτηκε σε δολοφονία του είχε επισκεφτεί το θύμα τον πελάτη του στις Φυλακές.

Το δικό του τηλέφωνο ο Ιμπραήμ το ξεφορτώθηκε άμεσα μετά την δολοφονία όπως και το πιστόλι που χρησιμοποίησε, με την βοήθεια του «υπερκοριού» όμως, σαρώθηκε πλήθος τηλεφωνικών επικοινωνιών μέχρι που «κλειδώθηκε» μία τηλεφωνική συνομιλία στην Πάτρα, που ανέφερε την πρόθεση του 32χρονου να διαφύγει προς Ιταλία ή Αλβανία και έτσι ξεκίνησαν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο κινητό, το οποίο χρησιμοποίησε πάλι ο δράστης αργότερα σε συνομιλία του με την Ελληνίδα-Ρομά αρραβωνιαστικιά του στην οποία αναφέρθηκε στον Ζαφειρόπουλο.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου.

Η βαλλιστική τον πρόδωσε αμέσως από την βολίδα που αφαιρέθηκε από το σώμα του άτυχου δικηγόρου, όπως πρόδωσε και την ευκολία με την οποία πυροβολεί. Επίσης, τον πρόδωσε και ένα αποτύπωμα στο γραφείο του θύματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε μόνο όταν συνελήφθη, αφού οι Αρχές είχαν βγάλει πολλά αποτυπώματα σεσημασμένων από το γραφείο και δεν γνώριζαν αρχικά ποιος ήταν ο δράστης, μέχρι που βγήκε και η βαλλιστική.

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του Μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με Καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού. Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, που δρούσαν σε κέντρο Αθήνας και Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα