Αφαιρούν αστυνομικούς από πρώην υπουργούς και βουλευτές – Ενισχύονται οι περιπολίες

Αφαιρούν αστυνομικούς από πρώην υπουργούς και βουλευτές – Ενισχύονται οι περιπολίες
Αυτοκίνητο της Αστυνομίας(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Eurokinissi

Μόνο το 2016 1 στους 4 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην Αττική ήταν στη διάθεση κομμάτων, πολιτικών προσώπων και ξένων πρεσβειών

Με την διάθεση 800 επιπλέον αστυνομικών ενισχύονται οι περιπολίες της ΕΛΑΣ στην Αττικής όπως από χθες έγινε γνωστό, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει από πού θα προέλθουν οι αστυνομικοί αυτοί που θα βγουν στο δρόμο και θα τεθούν στις υπηρεσίες των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και ο Βασίλης Σκουρής οι περισσότεροι αστυνομικοί θα προέλθουν από γραφεία κομμάτων και ξένες πρεσβείες.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι θα προέλθουν από την φύλαξη πρώην Υπουργών και βουλευτών -κυρίως του ΠΑΣΟΚ- με τον αριθμό τους να ανέρχεται στους 280, ενώ άλλοι 55 θα αφαιρεθούν από τη φρουρά δικαστικών.

Ακόμη 102 θα φύγουν από τη φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, 96 από τη ΝΔ και 36 από το Κίνημα Αλλαγής. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της φρουράς των γραφείων της ΝΔ έγινε πράξη καθώς οι επιτελείς του σχεδίου έκαναν δεκτό το σχέδιο που τους κατέθεσε ο Διευθυντής τηε Ασφάλειας του αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 σε σύνολο 20.000 αστυνομικών στην Αττική 4.500 ήταν αποσπασμένοι σε γραφεία κομμάτων, πολιτικών και πρεσβείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα